De Zeilen

Projectbeschrijving

Op enkele minuten van de stad Groningen zijn we begonnen met de bouw van deze schitterende woning aan “Meerstad”.

De inmiddels vierde wijk van Meerstad genaamd “Scheepslanden – De Zeilen” biedt ruimte aan 28 bouwrijpe vrije kavels. Onze partner BURO DECIDE is verantwoordelijk voor dit unieke ontwerp. De woning is opgebouwd uit twee massa’s welke middels een, volledig in hardhout uitgevoerde, glazen doorgang met elkaar in verbinding staan.

De benedenverdieping geeft ruimte aan een entree met hoog plafond, een riante woonkamer met open keuken, toilet, wasruimte en een kantoor. De bovenverdieping telt vier slaapkamers, waarvan de master bedroom is uitgerust met een balkon (met schitterend uitzicht over meerstad) en een ensuite badkamer met toilet.

De ruimtes binnen zijn open van karakter en zijn door de enorme glazen puien voorzien van een zee aan natuurlijk licht.

De woning is volledig gasloos- en aardbevingsbestendig gebouwd.

Deze woning met een vloeroppervlakte van ongeveer 250 m2 is energieneutraal uitgevoerd. De woning is voorzien van een bronwarmtepomp in combinatie met een PV-systeem. De woning is volledig houskeletbouw en de gevelbekleding is uitgevoerd in Siberisch lariks met een duurzaamheidsklasse 1. De twee bouwblokken worden verbonden een corridor van Oregon pine kozijnen waarin twee trappen naar beide bouwdelen zijn gerealiseerd.